Dinamo pobjednik 21.Trofeja Turopolja Alpas kupa 2019.

Nedjelja, 11.08.2019.
Pregledano 2404 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo pobjednik 21.Trofeja Turopolja Alpas kupa 2019.
21. Me√įunarodni turnir U19 Trofej Turopolja Alpas kup 2019.,

Gradski stadion i SRC Udarnik Velika Gorica, 08-10. kolovoza 2019.

                                                          
Završilo je 21. izdanje me√įunarodnog juniorskog turnira Trofej Turopolja Alpas kup koji se od 08-10. kolovoza igrao na terenima Gradskog stadiona i ŠRC Udarnik u Velikoj Gorici uz sudjelovanje devet mom√®adi iz Hrvatske i inozemstva – Illés Akadémia-Haladás Kft (Ma√įarska), NK Bravo (Ljubljana), FC Koper (Koper), NK Drava Dakinda GNK Dinamo, NK Lokomotiva, NK Slaven Belupo, NK Inter Zapreši√¶ i HNK Gorica.


Klubovi su Ňĺdrijebom bili podijeljeni u tri skupine:

A skupina - NK Inter Zapreši√¶, NK Drava Dakinda, Ptuj, HNK Gorica

B skupina - GNK Dinamo, Haladasz Kft, NK Koper,

C skupina - NK Lokomotiva, NK Bravo, NK Slaven Belupo,

Turnir je zapo√®eo u √®etvrtak od 17:00 sati, utakmicom prošlogodišnjeg pobjednika Intera Zapreši√¶a i doma√¶e Gorice a isti dan odigrane su još dvije utakmice na Gradskom stadionu dok je u subotu odigrano ostalih šest utakmica po skupinama, dvije na SRC Udarnik a preostale na Gradskom stadionu. U subotu je polufinalna utakmica Dinamo-Lokomotiva odigrana na SRC Udarnik dok je drugo polufinale izme√įu Gorice i Kopra igrano na Gradskom stadionu.

Rezultati utakmica po skupinama:

Inter Zapreši√¶ - Gorica 2:3

Dinamo – Koper 3:1

Lokomotiva - Bravo 3:0 

Lokomotiva - Slaven Belupo 1:1 

Gorica – Drava Dakinda 1:1

Dinamo - lles A.Haladas Kft 2:1

Inter Zapreši√¶ - Drava Dakinda 3:0

Bravo - Slaven Belupo 1:1

Illés A. Haladas Kft - Koper 0:4   Rezultati  polufinalnih i finalnih utakmica:

Dinamo - Lokomotiva  5:4 (Jedanaesterci)

Gorica - Koper 3:0

Utakmica za 3. mjesto: Lokomotiva - Koper 4:3 (jedanaesterci)

FINALE: Dinamo - Gorica 1:0 

Konaèni plasman momèadi:

1. mjesto - GNK Dinamo

2. mjesto - HNK Gorica

3. mjesto - NK Lokomotiva

Fair-play - NK Lokomotiva 

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji igra√® - Marko Brki√¶, GNK Dinamo 

Najbolji strijelac - Josip Zorica, HNK Gorica

Najbolji vratar - Tin Šarkanj, GNK Dinamo

Devet  mom√®adi u tri dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar a u nekim utakmicama i odli√®an nogomet te je turnir po rije√®ima trenera svih klubova u potpunosti ispunio sva njihova o√®ekivanja po pitanju kvalitete mom√®adi i cjelokupne organizacije. Za svaku pohvalu je i ponašanje svih klubova sudionika koje je bilo na izuzetno visokoj razini jer nije zabiljeŇĺen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Cjelokupni turnir protekao je u izuzetno korektnom športskom ozra√®ju √®emu su doprinos dali svi sudionici turnira – igra√®i, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati  Nogometnog saveza Velika Gorica i Nogometnog saveza Zagreba√®ke Ňĺupanije. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira jesu Hrvatski nogometni savez, Zagreba√®ka Ňĺupanija, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Nogometni savez Zagreba√®ke Ňĺupanije, Cetina i Alpas a medijski pokrovitelji su City Radio, Cityportal, i VG danas.


Nagrade najboljim pojedincima i mom√®adima uru√®ili su Ervin Kolarec, zamjenik gradona√®elnika Velike Gorice, Zorislav Srebri√¶, viši savjetnik predsjednika HNS, Sreten √Üuk, glavni instruktor HNS, Nenad √ąrnko, predsjednik HNK Gorica, predsjednik NSZŇĹ i √®lan Izvršnog odbora HNS i Damir Golubi√¶ iz tvrtke Alpas Hrvatska.