Dinamo najbolji, turnir iznad svih oèekivanja ...

Ponedjeljak, 18.08.2014.
Pregledano 3680 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo najbolji, turnir iznad svih oèekivanja ...
                                             
Završio je i 16. Meðunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2014. koji se u vremenu od 16-17.08.2014. godine održavao na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet momèadi: GNK Dinamo, Zagreb; HNK Hajduk, Split; FC Haladasz, Szombathelyi (Maðarska); NK Lokomotiva, Zagreb; NK Inter, Zaprešiæ; NK Zagreb, Zagreb; NK Slaven Belupo, Koprivnica; NK Hrvatski Dragovoljac, Zagreb i HNK Gorica, Velika Gorica.


Utakmice su se igrale na dva terena ŠRC koji su bili izuzetno dobro pripremljeni za igru s obzirom na vremenske uvjete, tako da su sve momèadi i njihovi treneri bili izuzetno zadovoljni. Prvog dana turnira odigrano je devet utakmica po skupinama u kojima je prikazan izuzetno kvalitetan nogomet a neizvjesnot plasmana u polufinala bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg suèevog zvižduka. Momèadi su bile podijeljene u tri skupine koje su po kvaliteti bile izjednaèene  s obzirom da su to sve prvoligaške momèadi (osim HNK Gorica), pa i nije bilo izrazitije razlike u kvaliteti što su i rezultati potvrdili.


  • A skupina – GNK Dinamo, NK Slaven Belupo, HNK Gorica,
  • B skupina – HNK Hajduk, NK Lokomotiva, NK H. Dragovoljac,
  • C skupina – FC Haladasz, NK Zagreb, NK Inter.


Rezultati utakmica po skupinama 16.08.

GNK Dinamo - HNK Gorica  5:0

HNK Hajduk - NK H.Dragovoljac  1:4

Haladas FC - NK Inter  3:1

GNK Dinamo - NK S. Belupo  2:0

NK Lokomotiva - NK H.Dragovoljac 1:1

NK Zagreb - NK Inter  3:1

NK S. Belupo - HNK Gorica  3:0

HNK Hajduk - NK Lokomotiva  1:2

Haladas FC - NK Zagreb  0:0


Iznenaðenje prvog dana turnira svakako je ispadanje HNK Hajduka iz daljnjeg natjecanja ali treba imati u vidu èinjenicu da su oni došli sa veæim brojem igraèa ulaznog godišta i bilo je vidljivo da se ne mogu ravnopravno nositi sa ostalim prvoligašima u skupini. Koliko je turnir bio izjednaèen govori i èinjenica da su èetiri kluba do zadnjeg trenutka bila u igri za plasman u polufinale a na kraju su samo zbog jednog pogotka otpali Slaven Belupo i Lokomotiva.


Nakon utakmica po skupinama koje su igrane po sustavu "svaki sa svakim", u poluzavršnicu su se plasirale tri prvoplasirane momèadi skupina i najbolja drugoplasirana momèad: A skupina - GNK Dinamo, B skupina - NK H.Dragovoljac, C skupina  NK Zagreb i kao najbolji druglasirani FC Haladasz (nakon izvlaèenja sa Zagrebom). Posebno je bila uzbudljiva završnica u C skupini gdje su Haladasz i Zagreb igrali zadnju utakmicu turnira i bili su potpuno poravnati po bodovima, broju i omjeru postignutih golova pa je meðusobni susret direktno odluèivao o pobjedniku skupine ali i najboljoj drugoplasiranoj momèadi. Neodluèeno je vodilo obje momèadi u polufinale a bilo èija pobjeda izbacila bi poraženu momèad a Lokomotivu odvelu u polufinale. Nakon izuzetno dobre utakmice i velikog broja prigoda rezultat je na kraju ipak završio bez pobjednika pa se pristupilo izvlaèenju za pobjednika skupine.

Rezultati  polufinalnih utakmica 17.08.

GNK Dinamo – NK Zagreb,  2:1 (0:1),

FC Haladasz – NK H. Dragovoljac,  6:4; 1:1 (1:0) nakon izvoðenja jedanaesteracaUtakmica za 3. mjesto: NK Zagreb – NK H.Dragovoljac,  5:0 (2:0),

Finale:  GNK Dinamo – FC Haladasz,  3:0; 0:0 (0:0) nakon izvoðenja jedanaesteraca

Konaèni plasman momèadi:

1. mjesto – GNK Dinamo Zagreb

2. mjesto – FC Haladasz, Szombathelyi

3. mjesto – NK Zagreb, Zagreb

Fair-play – NK Hrvatski Dragovoljac

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji strijelac - Ivan Božiæ, GNK Dinamo

Najbolji vratar - Daniel Molnar, FC Haladasz

Najbolji igraè - Karlo Plantak, GNK Dinamo

Devet  momèadi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar nogomet i po rijeèima trenera prvoligaških klubova, nisu oèekivali da æe turnir imati tako visoku razinu kvalitetu. Ponašanje svih sudionika, kao i proteklih godina bilo je na izuzetno visokoj razini i za svaku je pohvalu izuzetno fer i korektno ponašanje jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su  suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica.

Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su - Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebaèke županije, grad Velika Gorica, Zagrebaèka županija, Hrvatski nogometni savez, Peugeot Auto Holetiæ i Teamsport zagreb.

Nagrade najboljim pojedincima i momèadima uruèili su: Zamjenik gradonaèelnika grada Velike Gorice Ervin Kolarec, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebriæ, predsjednik Zajednice športskih udruga Velike Gorice Goran Kovaèiæ, predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj, predsjednik HNK Gorica Nenad Èrnko i predstavnica Teamsporta Jasminka Lamza.


Zahvaljujuæi nam na izuzetnoj organizaciji turnira i gostoprimstvu, službeni predstavnici klubova veæ su se „predbilježili“ i za slijedeæu godinu što nam je kao organizatoru svakako najveæa pohvala za sve ono što smo napravili u pripremi i provedbi turnira. Posebne zahvale primili smo od gosta iz Maðarske i HNK Hajduk za sve ono što smo im pružili tijekom 3 dana boravka u našem gradu.


Na kraju, iako smo završili još jedno izdanje turnira, odmah kreæemo s pripremama za 2015. godinu. Izvješæa o provedbi turnira veæ idu na mnoge adrese zajedno s promidžbenim materijalima a turnir je potrebno staviti i u kalendare domaæih i meðunarodnih natjecanja i u programe znaèajnih meðunarodnih dogaðanja grada i županije za 2015. godinu.


Želja nam je da se slijedeæe izdanje turnira  održi u novom formatu – turnir bi trajao 3 dana uz sudjelovanje svih najboljih klubova iz Hrvatske i 3 atraktivna meðunarodna kluba. Cilj nam je da ovaj turnir ne samo da zadrži postojeæu visoku kvalitetu veæ da razinu kvalitete stalno podižemo te da turnir bude prepoznatljiv kao jedan od najkvalitetnijih u ovom dijelu regije.