Radovi na Gradskom stadionu u punom su jeku

Subota, 08.06.2019.
Pregledano 3784 puta
Foto galerija
Foto galerija
Radovi na Gradskom stadionu u punom su jeku
Iako smo u ljetnim temperaturama i mjesecu kada su mnogi na odmoru a drugi se pripremaju odmarati, u klubu i na Gradskom stadionu nema predaha. Nogometna škola ima završne prvenstvene i kup utakmice i ostali su još mnogobrojni turniri i svakako najva┼żnije, kvalifikacije juniora za ulazak u Prvu HNL dok su seniori na pauzi do 14.06.

Sredinom svibnja, u klubu je za potrebe licenciranja i kategorizaciju stadiona boravila UEFA inspekcija koja je obavila kompletan uvid u stadionsku infrastrukturu i koja se tom prigodom pohvalnim rije├Ęima izrazila o uvjetima u kojima klub radi ali je ujedno i dostavila izvješ├Že sa mjerama za poboljšanje koje bi trebalo ispuniti kako bi stadion ispunio uvjete za kategorizaciju na 3 zvjezdice (najviša razina stadiona su 4 zvjezdice). 


Vjeruje se kako ├Že svi uvjeti biti ispunjeni u kratkom roku s obzirom da su u tijeku opse┼żni radovi na stadionu koji obuhva├Žaju unutarnje i vanjske prostore. Saniraju se oba terena s prirodnom travom, u športskom domu ugra├░uje se nova stolarija, ure├░uju se kupaonice, trenerske prostorije i trofejni plavi salon koji ├Že biti namijenjen kao višefunkcionalni prostor za potrebe kluba dok se na zapadnoj tribini u potpunosti preure├░uje VIP prostor koji ├Že biti ure├░en po visokim standardima, modernizira se i preure├░uje prostor za medije i ure├░uju se sanitarni prostori za gledatelje. 


Pored toga, ugra├░uju se dodatne kamere za video nadzor ├Ęime ├Že se znatno poboljšati kvaliteta cjelokupnog video nadzora jer ├Že stadion stalno nadzirati 16 kamera u svim vremenskim uvjetima a gradi se i prostor za potrebe VAR-a koji ├Že biti potpuno opremljen i ure├░en sredstvima HNS-a i UEFA-e a trebao bi biti u funkciji do jeseni. 

Planira se da ├Že d
o po├Ęetka prvenstva biti dovršena i prostorija za hitnu medicinsku pomo├Ž gledatelja na zapadnoj tribini ├Ęime bi u potpunosti bili ispunjeni svi potrebni uvjeti za UEFA natjecanja koja u budu├Žnosti i o├Ęekujemo na ovom stadionu. 

Ovo su zasigurno najobuhvatniji radovi do sada na Gradskom stadionu i njihovim ├Že se završetkom na znatno višu razinu podi├Ži standard za gledatelje, igra├Ęe, trenere ali i sve druge koji ├Že koristiti Gradski stadion a ukupna ulaganja znatno ├Že oplemeniti i vrijednost cjelokupne stadionske infrastrukture.